Når ulykken sker og en person får hjertestop, så gælder det om at yde livreddende førstehjælp hurtigst muligt. I dag er muligheden for at overleve et hjertestop uden for hospitalet større end nogensinde, hvilket i høj grad skyldes en stadig større mængde hjertestartere i Danmark.

I Grøndalsvænge ønsker vi at passe godt på hinanden, og der er derfor blevet indkøbt og opsat en hjertestarter ved Foreningsbygningen (den røde nål på kortet). Derudover kan man finde døgnåbne hjertestartere ved Grøndalskirken, ved Unions lokaler på Genforeningspladsen, foran porten ved Privatbo på Hillerødgade og ved Andelsboligforeningen GFG, som både har opsat på Rønnebærvej og på Godthåbsvej. Der sidder desuden en hos Godthåbstandlægerne, som kun er tilgængelig i klinikkens åbningstid. De to sidstnævnte befinder sig begge i den grønne “bobbel”, hvor der står “2”:

Hvis man ønsker at læse mere om hjertestartere og hvordan man bruger dem, så kan man finde mere information om hjertestartere her.

Vi opfordrer også beboere til at melde sig som hjerteløbere. Dette er en særlig ordning, hvor man som frivillig melder sig klar til – ved en alarm på ens telefon – at løbe ud og bringe en hjertestarter frem, hvis der sker et hjertestop i nærheden. Du kan læse mere om hjerteløberordningen her.