Hjertestarter

Når ulykken sker og en person får hjertestop, så gælder det om at yde livreddende førstehjælp hurtigst muligt. I dag er muligheden for at overleve et hjertestop uden for hospitalet større end nogensinde, hvilket i høj grad skyldes en stadig større mængde hjertestartere i Danmark.

I Grøndalsvænge ønsker vi at passe godt på hinanden, og derfor er bestyrelsen i gang med at anskaffe en hjertestarter, som vil blive placeret ved foreningsbygningen. Indtil da, så kan der findes døgnåbne hjertestartere ved Grøndalskirken, ved Unions lokaler på Genforeningspladsen og foran porten ved Privatbo på Hillerødgade. Der sidder desuden en hos Godthåbstandlægerne, som kun er tilgængelig i klinikkens åbningstid:

 

Kort over hjertestartere i området

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis man ønsker at læse mere om hjertestartere og hvordan man bruger dem, så kan man finde mere information om hjertestartere her.

Vi opfordrer også beboere til at melde sig som hjerteløbere. Dette er en særlig ordning, hvor man som frivillig melder sig klar til – ved en alarm på ens telefon – at løbe ud og bringe en hjertestarter frem, hvis der sker et hjertestop i nærheden. Du kan læse mere om hjerteløberordningen her.